لیست قیمت سیم و کابل کسری

          فروشگاه اینترنتی تندیس کابل ارائه دهنده انواع لیست قیمت سیم و کابل از جمله سیم و کابل کسری می‌باشد. شما می‌توانید که انواع سیم و کابل کسری را از نمایندگی‌های معتبر آن خریداری نمایید و حتی سیم و کابل کسری را به صورت اینترنتی با مناسب‌ترین قیمت‌ها و بهترین کیفیت انتخاب نمایید که در زمان خود صرفه جویی لازم را انجام داده باشید.

لازم به ذکر است که بگوییم در صنعت برق و یا بازار سیم و کابل برندها و مارک‌های متفاوتی دیده می‌شود. شما می‌توانید که با معیارهای مختلف بهترین مارک و یا برند را انتخاب کنید. پیشنهاد ما به شما برند سیم و کابل کسری می‌باشد. باید بدانید که کیفیت کابل‌ها حرف اول را می‌زنند یک کابل با کیفیت می‌تواند که رضایت مشتریان را به خود جلب نماید.

سیم و کابل کسری
سیم و کابل کسری

شما می‌توانید
لیست قیمت برندهای مطرح سیم و کابل در تندیس کابل
را مشاهده نمایید.

کارخانه سیم و کابل کسری

کارخانه سیم و کابل کسری ، سیم و کابل‌هایی با تنوع بسیار بالا را به مشتریان خود عرضه می‌نماید. لازم است که بدانید محصولات تولید شده توسط سیم و کابل کسری با مناسب‌ترین قیمت و بهترین کیفیت می‌باشند که معمولا در انواع مختلفی می‌توان آن‌ها را دید. محصولات کسری در ابعاد و اندازه‌های متفاوتی به تولید می‌رسند و می‌توانند در مکان‌های مختلفی مورد استفاده قرار بگیرند.

کارخانه کسری انواع سیم افشان، سیم کیسه‌ای، سیم نایلونی، سیم نسوز، سیم آلومینیومی را به تولید می‌رساند و آن‌ها را به بازار عرضه می‌نماید و از جمله کابل‌های تولید توسط این کارخانه:

  • کابل افشان کسری
  • کابل خشک کسری
  • کابل هوایی کسری
  • کابل شیلدار کسری
  • کابل زمینی کسری
  • کابل آلومینیومی کسری
  • کابل آیفونی کسری
  • کابل تخت کسری

می‌باشند که در ادامه هر کدام از این کابل‌ها را بیشنر مورد بررسی خود قرار خواهیم داد.

از اصلی‌ترین تجهیزات برقی هر ساختمان می‌توان به سیم و کابل برق اشاره کرد،سیم و کابل کسری اساس و پایه ساختمان سازی به شمار می‌روند.بنابراین باید در انتخاب این محصولات نهایت دقت را به کار برد و از سیم و کابل‌هایی استفاده کرد که هم هادی خوبی برای جریان برق باشند و هم روکش عایق آن‌ها به گونه‌ای درست از آسیب رسیدن به مغزی سیم  و کابل جلوگیری کند و همچنین خطرات ناشی از خروج جریان برق از هادی را خنثی نماید.

قیمت سیم و کابل کسری

در  شرکت سیم و کابل کسری تمام تلاش در وهله اول درجهت به دست آوردن رضایت مشتری بوده است و سعی می‌کنندتمام محصولات خود راعلاوه برکیفیت با قیمت‌های استثنایی به مشتریان عرضه نمایند.قیمت مناسب و کیفیت خوب سیم و کابل کسری موجب شده که در اقصی نقاط کشور رضایت مشتریان را جلب نماید.

در ادامه باید اشاره کنیم که در صنعت برق بخش عظیمی از توزیع انرژی الکتریکی،به ویژه در فشار ضعیف بوسیله کابل انجام می‌گیرد.البته برای انتقال انرژی الکتریکی فشار متوسط و قوی نیز دربرخی موارد از کابل‌های مخصوص استفاده می‌شود.

کاربرد کابل برق در تاسیسات الکتریکی بسیار وسیع است،در تعریف کابل می‌توان گفت هر نوع هادی که بتواند جریان برق را از داخل خود عبور دهد و دارای عایق باشد،به طوری که ولتاژ روی سطح عایق نسبت به زمین صفر و در روی سطح سیم نسبت به زمین دارای ولتاژ فازی باشد،کابل نامیده می‌شود.کابل‌ها نیز مانند سیم‌ها دارای هادی می‌باشند که اغلب از جنس مس و یا آلومینیوم است.

شرکت سیم و کابل کسری

شرکت سیم و کابل کسری در سال 1389 پس از اخذ مجوزهای لازم از وزرات صنایع در شهرک صنعتی شرق سمنان،واقع در استان سمنان فعالیت‌های خود را شروع کرده است.

تولید انــــواع سیم و کابـــل‌های برق و تلفنی، انواع کابل‌های تخصصی ابزاردقیق، کواکســیال،کابل شبکه، انتقال اطلاعات جهت مصارف ساختمانی، صنعتی، تجاری، ایجاد اشتغال در منطقه و تلاش در راستای رهایی کشور از وابستگی به بیگانانگان و تامین نیازهای ضروری کشور به این گونه محصولات هدف اصلی این شرکت بوده است.این شرکت برای تولید نواع سیم و کابل‌ها و حمایت کردن از تولیدات داخلی، از انواع ماشین آلات تولید شده توسط داخل کشور استفاده نموده‌اند.

انواع کابل کسری

محصولات کسری دارای اعم از سیم و کابل از تنوع بالایی برخوردار می‌باشد.این محصولات با بهترین کیفیت تولید شده و با قیمتی بسیار مناسب تولید و به بازار عرضه می‌شوند.هریک از محصولات کسری دارای انواع مختلف می‌باشد که هریک دارای سایزهای مختلفی بوده و کاربردهای متفاوتی نیز دارند. از جمله کابل‌های تولید توسط این شرکت کابل افشان کسری، کابل خشک کسری، کابل هوایی کسری، کابل شیلدار کسری، کابل زمینی کسری، کابل آلومینیومی کسری، کابل آیفونی کسری، کابل تخت کسری می‌باشند که در ادامه بیشتر آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

کابل شیلد دار کسری

در رابطه با کابل شیلد دار کسری باید بگوییم که کابلی که از یک لایه محافظ داخلی برخوردار باشد را کابل شیلد دار کسری می‌گویند،در جهت محافظت از اطلاعات جاری در کابل‌ها در برابر تداخلات مکانیکی و الکتریکی، کابل‌ها را شیلد دار می‌کنند.

لازم بذکر است که شیلدها قادرند از طریق لایه بیرونی کابل را پوشش دهند،این شیلدها می‌توانند از جس فلزات رسانا و مس و یا آلومینیوم باشد.

شیلددار کردن به این گونه است که دو رشته سیم در کنار هم قرار داده و با یک بافت شیلددار آن‌ها را پوشش می‌دهند.اگر که این کابل‌ها شیلد نداشته باشند زمانی که در مجاورت کابل‌ها، نویزهای الکتریکی قرار بگیرند.

کابل‌ها نمی‌توانند که پارامتر‌های صحیح رامنتقل کنندو سیگنال‌هایی که دریافت می‌شوند دارای امواج و خطا می‌باشند.کابل کسری در مصارف شبکه‌های مخابراتی،شبکه‌های کامپیوتری وشبکه‌های انتقال تصویرهمچون دوربین‌های مدار بسته استفاده می‌شوند.

کابل شیلددار کسری دارای ویژگی‌های خوبی همچون:

  • مقاومت بالا نسبت به خوردگی
  • از انعطاف پذیری مناسبی برخوردارند
  • داشتن استحکام کششی
  • قابلیت پوشانندگی سیم‌ها بر حسب نوع شیلد بین 40 تا 100 درصد
  • دوام بالا در برابر آسیب‌های مکانیکی

کابل‌های شیلددار انواع مختلفی دارند که از جمله آن‌ها عبارت‌اند از:

کابل شیلد دار قدرت: لازم است که این کابل‌ها از نوع شیلددار باشند،مصارفی که این کابل‌هادارند ازجمله آن‌ها برای تابلوی توزیع برق در نیروگاه‌ها، روشنی خیابان‌ها،قدرت کابل شیلددار درشرایط مختلفی از جمله زیر خاک،فضای باز،درون آب و کانال‌های مختلف از مقاومت بالایی برخوردار خواهند بود. 

کابل شیلد دار فرمان و کنترل: اساسا طراحی این کابل برای انتقال سیگنال‌های آنالوگ و دیجیتال می‌باشد.کابل‌های کنترل و فرمان در گروه کابل‌های فشار ضعیف قرار می‌گیرند.میدان‌های مزاحم تاثیرات مخربی بر انتقال داده‌ها در این کابل می‌گذارند.از این رو برای جذب میدان‌های مغناطیسی مزاحم و جلوگیری از ایجاد نویز در این کابل‌ها از شیلد استفاده می‌شود.

کابل شیلد دار افشان: این کابل قابل استفاده در تابلوهای فرمان است که در آن‌هاازشیلد بافته شده‌ی مسی قلع اندود استفاده می‌شود.

کابل شیلد مفتولی: باید بدانید که این کابل نسبت به کابل‌های افشان مقاومت کمتری دارند.این کابل‌ها برای کاربردهای فشار قوی مورد استفاده قرار می‌گیرند.به منظور جلوگیری از هدررفت انرژی برق و کنترل نوسانا استفاده می‌شود.

کابل خشک زمینی کسری

یکی از انواع مختلف کابل برق، کابل خشک زمینی می‌باشند.کابل‌های خشک زمینی کسری،محصولی از محصولات شرکت کسری می‌باشند که معمولا در فضاهای زیرزمین و یا در فضاهای داخل زمین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

طراحی این کابل‌ها به صورتی است که نیازی به تحریک آن چنانی نداشته باشند و ثابت می‌مانند.یکی از انواع کابل‌های زمینی که می‌توان نام برد کابل‌های مفتولی می‌باشند.این محصول چون مخصوص کابل کشی برای زیرزمین می‌باشد.

کابل‌های زمینی خشک به صورت تک سیمه یا تک رشته و یا چند رشته،تک مفتولی،چند مفتولی یا نیمه افشان می‌باشند.دررابطه با شباهت‌ها و تفاوت‌های کابل خشک و کابل افشان کسری باید بگوییم که این کابل هم همانند کابل افشان از ۲ الی ۵ رشته سیم تشکیل می‌شود با این تفاوت که سیم‌های بکار رفته در کابل افشان از نوع سیم افشان بوده ولی در این کابل از سیم خشک استفاده می‌کنند و روکش آن هم کمی سفت‌تر و مقاوم‌تر از کابل افشان می‌باشد و بیشتر در کابل کشی‌های زیرزمین مورد استفاده می‌باشد.

کابل افشان کسری

باید بدانید که کابل افشان از دو یا چند سیم تک رشته افشان با هادی از جنس فلز مس می‌باشد که عایق به کار رفته در سیم‌های آن نیز در کابل‌های سبک آمیزه پلیمر پی وی سی از نوع پلیمر PVC/D و در کابل‌های افشان قدرت آمیزه پلیمر پی وی سی از نوع پلیمر PVC/A می‌باشد تشکیل شده،ویژگی خوبی که کابل افشان دارد این است که برای حمل کننده‌ها بسیار مناسب می‌باشند.

گفتنی است که از کابل‌های افشان سبک به عنوان:

  • کابل ورودی
  • اتصال در لوازم برقی
  • منزل و ماشین آلاتی که دو شاخه آن‌ها به طور ثابت به کابل نصب می‌باشد

از کابل‌های افشان قدرت:

  • برای تامین انرژی الکتریکی در فضای باز
  • زیر خاک
  • درون آب
  • داخل ساختمان
  • کانال‌های کابل کشی
  • نیروگاه‌ها
  • مصارف صنعتی
  • در مراکز توزیع
  • شبکه‌های مصرف
  • در جایی که احتمال صدمات مکانیکی به کابل وجود ندارد استفاده می‌شوند.

کابل افشان کسری دارای ویژگی‌هایی همچون:

  1. استحکام بالا در پیچ و خم شدن
  2. باز دارنده شعله و خود خاموش
  3. وزن کابل کوچک
  4. قطر کوچک خارجی
  5. در فرآیندهای چرخش برای استرس مکانیکی بالا
  6. سرعت تغذیه مسیر تا 240 متر در دقیقه را دارد.

محدودیت مقدار جریانی که توسط یک سیم حمل می‌شود، در مورد توانایی آن در حذف گرما از مناطق حمل کننده جریان می‌باشد. گفتنی است که در یک سیم تک رشته‌ای سیم با جریان عبوری از آن گرم می‌شود. این گرما از طریق مس جامد به خارج سیم منتقل می‌شود. در یک رشته مرکزی سیم چند رشته‌ای، گرما باید از منطقه تماس بین رشته‌ها یا شکاف‌های هوایی بین رشته‌ها عبور کند تا از سیم خارج شود.

کابل هوایی کسری

کابل هوایی یک نمونه از کابل‌های خودنگهدار می‌باشند،کابل هوایی برای اولین بار درکشور فرانسه تولید شدند.کاربرد این کابل‌ها بیشتر برای انتقال برق و خط‌های تلفن می‌باشد ومی‌توان ازآن به جای کابل‌های زمینی نیز استفاده کرد.

در کابل‌های هوایی می‌توان از دو هادی مسی و آلومینیومی استفاده کرد البته متناسب با شرایط اقتصادی انتخاب می‌شود،چرا که کابل‌های مسی گران‌تر از کابل‌های آلومینیومی می‌باشند.

این کابل بیشتر در مناطق نیمه شهری یا روستایی که تراکم خانه‌ها کم است استفاده می‌شود،این کابل‌ها روی تیر نصب و یا بر روی دیوار کشیده می‌شوند که متریال استفاده شده در آن‌ها آلومینیوم می‌باشد و یک نوار فولادی در آن‌ها تعبیه شده است. زمانی که می‌خواهید که کابل هوایی کسری را خریداری نماید باید بدانید که وزن معیار مناسبی برای انتخاب آن‌ها نمی‌باشد.

در رابطه با کابل هوایی خودنگهدار نیز باید بگوییم که همان گونه که از نام این کابل پیداست این نوع کابل ترکیبی از کابل‌های خودنگهدار و کابل‌های هوایی می‌باشد، استفاده کردن از کابل‌های هوایی دارای مزیت‌هایی می‌باشند که برخی از این مزیت‌ها عبارت‌اند از:

  1. مقاومت بالای این نوع کابل‌ها در برابر ضربه
  2. افزایش زیبایی شهر
  3. کاهش هزینه‌ها
  4. کاهش خطر آتش سوزی در جنگل‌ها
  5. به علت سبک بودن نصب آن‌ها به سرعت انجام می‌شود.

در برابر ولتاژهای اضافی که از رعد و برق حاصل می‌شوند بسیار مقاوم می‌باشند.باید بدانید که کابل خودنگهدار هوایی توانسته‌اند با به کارگیری تکنولوژی و رفع مشکلات کابل‌های قدیمی،خود را جایگزین آن‌ها نماید.در کابل‌های خودنگهدار در واقع شش رشته هادی فاز که از جنس آلومینیوم سخت می‌باشند به صورت فشرده به یکدیگر تابیده شده‌اند که چنین ویژگی مطابق با استانداردهای بین المللی می‌باشند.

کابل آلومینیومی کسری

همانگونه که از نام این کابل‌ها مشخص است جنس کابل‌های آلومینیومی کسری از آلومینیوم می‌باشد.اگر بخواهیم که برای که برای کابل‌های مسی جایگزین مناسبی را انتخاب کنیم این کابل‌ها انتخاب بسیار مناسبی می‌باشند.

باید بدانید که کابل‌های آلومینیومی به دو صورت کابل‌های خودنگهدار هوایی و زمینی طراحی و تولید می‌شوند،کاربرد این نوع کابل در خطوط انتقال نیرو و ساختمان‌های مسکونی و یا توزیع برق‌های محلی می‌باشد همچنین از کابل آلومینیومی برای سیم کشی برق برخی از هواپیماها استفاده می‌شود.

کابل آلومینیومی به نسبت به سیم‌های مسی دارای مقاومت بیشتری می‌باشند،قبل‌ها تصور مردم این بود که استفاده از کابل‌های آلومینیومی موجب زیاد شدن دمای کابل و افت جریان و ولتاژ برق را به همراه دارد اما این تصور اشتباه می‌باشد.بایدبدانید که سطح مقطع کابل‌های آلومینیوم از کابل‌های مسی بیشتر می‌باشد و این کابل‌ها دارای وزنی سبک می‌باشند.

خطر سرقت کابل‌های آلومینیوم به نسبت کابل‌های مسی کمتر می‌باشد درحقیقت این نوع کابل‌ها از کابل‌های مسی نیز ارزان‌تر می‌باشند و قابل دسترس‌تر نیز می‌باشند. می‌توانیم که از معایب کابل‌های آلومینیومی خطر آتش سوزی این نوع کابل‌ها به نسبت کابل‌های مسی اشاره کنیم.

نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم این است که برای کابل قدرت به صورت کابل زمینی یا هوایی آلومینیومی و در انواع کابل خودنگهدار می‌توان استفاده کرد و استفاده از آن برای کابل افشان مسی طبق استانداردهای موجود مجاز نیست.

مشخصه کابل آلومینیومی

  1. مقاومت بسیار بالا
  2. فلزی شکننده
  3. هدایت الکتریکی مناسب
  4. استحکام مکانیکی
  5. شکل دهی کابل در محیط‌های تنگ و ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﺑﻪ ﺧﻮﺭﺩگی ﻋﺎلی می‌باشند.

امادررابطه باکابل‌های آلومینیومی زمینی بایدبگوییم که کابل‌های آلومینیومی زمینی بسیار ارزان قیمت‌ترازکابل‌های مسی می‌باشند اماباافزایش قیمت کابل‌های مسی تمام نگاه‌ها به سمت کابل‌های آلومینیومی رفت هرچندمقاومت‌الکتریکی آلومینیوم بیشترازمس است.

کابل‌های آلومینیومی زمینی دارای مزیت‌هایی همچون:

  1. سبک بودن نسبت کابل‌های مسی
  2. ارزان تر
  3. نصب راحت تر
  4. استحکام مکانیکی مناسب
  5. کم وزن بودن می‌باشند.

در رابطه باکابل‌های آلومینیومی هوایی کسری باید بگوییم که همان گونه که از نام این کابل مشخص است این نوع کابل ترکیبی از کابل‌های خودنگهدار و کابل‌های هوایی می‌باشد.استفاده کردن از کابل‌های آلومینیومی هوایی دارای مزیت‌هایی می‌باشند که  این مزیت‌ها عبارت‌اند از:

  • افزایش زیبایی شهر
  • مقاومت بالای این نوع کابل‌ها در برابر ضربه
  • کاهش هزینه‌ها می‌باشند.

کابل تخت کسری

اگر که بخواهیم که کابل‌های تخت و گرد را با هم مقایسه کنیم باید اشاره کنیم که در کابل‌های تخت تداخلات الکترومغناطیسی خیلی کم یعنی به ندرت اتفاق می‌افتد به این دلیل که دارای ساختاری یکدست و صاف می‌باشد و این موضوع موجب می‌شود که برتری بیشتری نسبت به کابل‌های گرد داشته باشد.

باید بدانید که در کابل‌های گرد یا تخت نویز و یا تضعیف در بارهای الکتریکی وجود خواهد داشت اما به خاطر داشته باشید که وجود تضعیف در کابل‌های تخت کسری کمتر می‌باشد البته زمانی تضعیف رخ می‌دهد که کابل از اندازه طولانی‌تری برخوردار می‌باشد. در کل باید بگوییم که حالت پیچشی که کابل‌های گرد دارند موجب تضعیف بیشتر انتقال بار به مقصد هادی می‌شود. باید بدانید که سطح مسطح کابل‌های تخت کسری اجازه نمی‌دهد که گرما بیشتر از حد به زوج سیم های به هم تابیده در داخل کابل ورود کند به این علت است که می‌گویند عایق برتری در برابر گرما به نسبت به کابل‌های گرد دارد.

کابل‌های تخت از نظر کاربردها با کابل‌های گرد دارای تفاوت‌هایی می‌باشند. اگر که شما عزیزان به دنبال امنیت و عملکرد می‌باشید باید که کابل‌های تخت کسری را خریداری نمایید زیرا انتخاب مناسب‌تری می‌باشند و از مزیت‌های بیشتری برخوردار می‌باشند. از کابل‌های تخت در تجهیزات خودکار پزشکی و صنعتی و یا در طرح‌های رباتیک استفاده می‌شوند. هر دوی این کابل‌ها در تهیهٔ کابل‌های اترنت نیز به کار می‌روند و با سوکت‌ها و مدل‌های مختلفی به بازار عرضه شده‌اند. در حال حاضر نیز هر دو نوع کابل گرد و تخت در عملکردهای مطلوب تولید شده و برای مصارف گوناگون مورد استفاده حوزهٔ صنعت، پزشکی، و غیره هستند. اما همچنان تفاوت کابل گرد و کابل تخت برجسته است. اما باید بگوییم که کابل‌های تخت دارای ظرفیت بالاتری می‌باشند و از وزن سبک‌تری بهره می‌برند و شما می‌توانید که از آن‌ها در فضایی استفاده کنید.

کابل آیفونی کسری

همان گونه که از نام این کابل پیداست قابل استفاه برای آیفون می‌باشد در سیم کشی ساختمان‌ها کابل‌های آیفونی از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشند. شما می‌توانید که با انتخاب کابل آیفونی کسری صدا و تصویر را به خوبی انتقال دهید. کابل آیفونی کسری به دو دسته معمولی و فویل دار تقسیم می‌شوند. شما می‌توانید با توجه به نوع آیفون خود از نظر تصویری یا معمولی بودن ، آن‌ها را مورد استفاده قرار بدهید.

اگر که آیفون شما معمولی و صوتی می‌باشد می‌توانید که از کابل‌های آیفونی معمولی کسری استفاده نمایید اما اگر که آیفون شما تصویری می‌باشد باید که از کابل‌های فویل‌دار کسری استفاده کنید.

گفتنی است که به دلیل فویل در سیستم این کابل‌ها اختلال و نویز بر روی آن‌ها ایجاد نمی‌شود و می‌تواند که هم صدا و هم تصویر را با کیفیت بسیار خوب منتقل نماید. اگر که می‌خواهید که آیفون معمولی شما از کیفیت بهتر و عملکرد بهتری برخوردار باشد می‌توانید که از کابل‌های فویلدار استفاده کنید. زمانی که می‌خواهید که کابل آیفون تصویری را خریداری نمایید حتما به جنس کابل دقت نمایید.

انواع سیم  کسری

علاوه بر کابل‌های تولید شده توسط شرکت کسری ما سیم‌های تولید شده با این برند را به شما معرفی می‌کنیم. سیم‌های تولید شده توسط شرکت سری از بهترین مواد اولیه تولید شده به همین دلیل از کیفیت بسیار مرغوبی برخوردار می‌باشند.

علاوه بر کیفیت می‌توان به قیمت مناسب سیم‌های کسری اشاره کرد. شما می‌توانید که انواع سیم‌های تولید شده از این شرکت را به صورت اینترنتی خریداری نمایید. سیم‌های تولید شده شرکت کسری عبارت‌اند از: سیم افشان کسری، سیم آلومینیومی کسری، سیم نسوز کسری، سیم نایلونی و کیسه‌ای کسری و … که ادامه آن‌ها را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

باید بدانید هر کدام کاربردهای ویژه و مخصوص به خود را دارند و در شرایط مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. سیم‌ها با سطح مقطع مختلف و انواع هادی تولید می‌‌شوند. عایق مورد استفاده در سیم‌های تولیدی برند کسری نیز متنوع می‌باشند و بر این اساس می‌توان به سیم‌های نسوز که با عایق نسوز تولید می‌‌شوند، اشاره کرد. سیم‌های نایلونی نوع دیگر سیم‌های کسری می‌باشند که از دو رشته سیم نازک به هم چسبیده تشکیل شده‌اند. این سیم‌ها را حتما در بسیاری از وسایل برقی مشاهده کرده‌اید. سیم‌های نایلونی دارای دو رشته جداگانه هستند که یکی از آن‌ها به فاز و دیگری به نول وصل می‌شود. از این سیم‌ها معمولا در وسایل برقی با مصرف پایین برق استفاده می‌شود.  

سیم پیچی شیار کسری

در رابطه با استارتور باید بدانید که از ورقه‌های آهن سیلیس دار ساخته می‌شود ورقه‌ها وقتی روی هم قرار می‌گیرند، شیارهایی را پدید می‌آورند. در داخل شیارهای استاتور، سیم پیچ‌های مسی با اختلاف فاز ۱۲۰ درجه مکانی، سیم پیچی می‌شوند. با عبور جریان از داخل این سیم پیچ‌ها، چون جریان‌های الکتریکی سه فازه خود دارای اختلاف فاز الکتریکی ۱۲۰ درجه بوده و دائما در حال تغییر هستند، به همین دلیل یک میدان مغناطیسی در حال چرخش در سطح داخلی استاتور پدید می‌آید که اصطلاحا به آن میدان مغناطیسی دورا می‌گویند. استاتورها از بخش‌هایی همچون بدنه و هسته مغناطیسی و سیم پیچ‌ها و رتور و یاتاقان تشکیل شده است. اگر در سیم پیچی الکتروموتورها، در هر شیار استاتور یک بازوی کلاف قرار بگیرد یک طبقه و اگر تعداد بازوها در هر شیار بیش از یک باشد، چند طبقه می‌گویند و متداول‌ترین سیم پیچی چند طبقه در الکتروموتور سه فاز، سیم پیچی دو طبقه است که دو بازو در هر شیار قرار می‌گیرد. اما ممکن است که با کلمه کلاف در سیم پیچی رو به رو بشوید و از خود بپرسید که کلاف چیست؟ باید بگوییم که یک کلاف متشکل شده از مجموعه‌ای از چندین دور سیم ر روی قالب‌ها متحدالمرکزی پیچیده شوند، می‌باشد. گفتنی است که هر کلاف از دو بازو برخوردار می‌باشد که هر یک در یک شیار استاتوری قرار می‌گیرند و در نهایت بازوی هر کلاف دو شیار استاتور را اشغال می‌نماید. اما باید بگوییم که سیم بندی متحدالمرکز چیست؟ در سیم پیچی متحدالمركز، گام کلاف‌ها در یک گروه از کلان برابر نبوده و کلاف‌ها به گونه‌ای یکدیگر را دربرمی‌گیرند که مراکزشان بر هم منطبق می‌شود. گام هر کلاف بیرونی به اندازه ۲ شیار از گام کلافی که درون و مجاور آن قرار گرفته، بیشتر است اما باید بدانید که این سیم بندی بیشتر در موتورهای تک فاز کاربرد دارد.

سیم لحیم کسری

ممکن است که سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. سوال این است که سیم لحیم چیست و چه کاربردی دارد؟ در ابتدا باید بگوییم که سیم لحیم برای لحیم کاری استفاده می‌شود و معمولا در الکترونیک در جهت اتصال فلزات مورد استفاده قرار می‌گیرند. سیم لحیم کسری یکی از باکیفیت‌ترین سیم‌های لحیم می‌باشد. اما شاید بپرسید که سیم لحیم از چه موادی تشکیل شده است؟

در جواب باید بگوییم که جنس سیم لحیم آلیاژ سرب می‌باشد اما باید بدانید که برای سال‌های طولانی قلع ماده اصلی سیم لحیم بود. با توجه به اینکه دمای ذوب قلع بالا و در حدود ۲۳۲ درجه سانتی ‌گراد بوده است و اصولاً فلز گرانب‌هایی است و همچنین افزایش حساسیت قطعات و کاهش هزینه‌ها، استفاده از آلیاژ‌های قلع در الکترونیک و لحیم کاری مرسوم شد. گفتنی است که معروف‌ترین آلیاژ مصرفی سیم لحیم در الکترونیک ترکیب قلع و سرب است که علاوه بر پایین آوردن هزینه‌‌ها، دمای ذوب سیم لحیم را نیز به ۱۸۳ درجه رساند. درصد قلع و سرب در سیم‌های لحیم مختلف متفاوت است. برای شناسایی درصد قلع و سرب سیم لحیم، به دو عدد نوشته شده بر روی قرقره سیم لحیم توجه کنید.

اما بهترین سیم برای لحیم کاری کدام است؟ بهترین سیم لحیم کاری، سیم لحیم ۶۳ درصد است که کابران الکترونیک آن را به همین نام می‌شناسند. وجود ۶۳% قلع و ۳۷% سرب در سیم لحیم، باعث می‌شود که نقطه ذوب سیم لحیم در پایین ‌ترین میزان خود یعنی ۱۹۰ درجه سلسیوس باشد.

سیم پیچی گام کسری

زمانی که در سیم پیچی ابتدا و انتها یک کلاف، یک اختلاف کمتر از 180 درجه الکتریکی مشاهده شود به آن سیم پیچی یا سیم بندی با گام کسری می‌گویند.

باید بدانید که درگام کسری نیروی محرکه‌های الکتریکی بازوهای کلاف‌ها جمع برداری می‌شوند. چون جمع برداری از جمع جبری کمتر است، لذا نیروی محرکه موتور در سیم بندی گام کسری کاهش می‌یابد و توان موتور کاهش می‌یابد.

به این علت در جهت جبران کاهش نیروی محرکه، تعداد دور کلاف‌های موتور را به تناسب کوتاهی گام تقویت می‌کنند. اما گام کسری دارای ویژگی‌های خاصی می‌باشند که از جمله آن‌ها عبارت‌اند از : افزایش طول عمر موتور، افزایش بازدهی موتور، کاهش سیم مصرفی، کاهش لرزش‌های موتور، و کاهش مقاومت اهمی سیم پیچ‌های موتور و کاهش تلفات اهمی موتور می‌باشند.

سیم افشان کسری

سیم افشان کسری از به هم تابیده شدن تعداد زیادی سیم نازک مسی به دور هم ساخته می‌شوند. سیم افشان کسری سیمی بسیار انعطاف پذیر و نرم می‌باشد و به دلیل این دو ویژگی معمولا در سیم کشی داخل ساختمان از این سیم استفاده می‌شود. از سیم‌های افشان 1 در 1.5 برای نصب ثابت به عنوان سیم‌های رابط در داکت‌های زیرزمینی، ماشین آلات و در تابلوهای فرمان که به انعطاف پذیری زیادی نیاز دارند به کار می‌روند. کابل‌ها نباید به صورت مستقیم روی سینی‌های کابل، کانال‌ها یا مخازن قرار گیرند.

در رابطه با کابل‌های افشان کسری باید بگوییم که کابل افشان کسری با عایق PVC، جهت مصارف عمومی با محدوده دمایی 5- تا 70+ درجه سانتی گراد برای نصب قابل انعطاف. همچنین محدوده دمایی 30- الی 70+ درجه سانتی گراد برای نصب ثابت می‌باشند.  

سیم کیسه ای کسری

در رابطه با سیم‌های کیسه ای باید بگوییم که یک نوع دیگر محصولات تولیدی از از محصولات کسری می‌باشند. علاوه بر سیم‌های کیسه‌ای می‌توانیم که کابل‌های کیسه ای را نیز نام ببریم. در ادامه باید اشاره کنیم که کابل افشان کیسه ای همان کابل افشان سبک تخت است که غالبا برای کابل رابط تجهیزات الکتریکی خانگی و اداری و روشنایی‌های قابل حمل، به کار می‌رود.

قیمت کابل کیسه‌ای با توجه به قابلیت‌هایش، بسیار مناسب است. کابل کیسه‌ای متشکل از دو رشته هادی مسی افشان با عایق پی وی سی است که به طور موازی در کنار هم قرار گرفته‌اند و روکش یا غلافی باز هم از جنس پی وی سی آن‌ها را در برگرفته است.

کابل کیسه ای جایگزین مناسب سیم نایلون به شمار می‌رود. معمولا از کابل‌های کیسه ای در لوازم الکتریکی آشپزخانه به عنوان کابل تغذیه استفاده می‌شود. کاربردهای دیگر این کابل‌ها در کابل تغذیه آباژور و چراغ‌های مطالعه، کابل پاور تجهیزات تصویری و صوتی، کابل پاور تجهیزات اداری مانند فتوکپی و چاپگر و اسکنرو … ، کابل  تغذیه دستگاه‌های الکترونیکی آزمایشگاهی، برق رسانی به روشنایی‌های آویزی در داخل ساختمان‌ها می‌باشد.

سیم و کابل‌های کیسه ای کسری دارای بهترین کیفیت می‌باشند و شما می‌توانید که آن‌ها را مطابق نیازتان خریداری و استفاده نمایید.

سیم نایلونی کسری

یکی دیگر از انواع سیم‌ و کابل کسری، سیم‌های نایلونی هستند که از دو رشته سیم نازک به هم چسبیده تشکیل شده‌اند. این سیم‌ها را حتما در بسیاری از وسایل برقی مشاهده کرده‌اید. سیم‌های نایلونی دارای دو رشته جداگانه هستند که یکی از آن‌ها به فاز و دیگری به نول وصل می‌شود.

از این سیم‌ها معمولا در وسایل برقی با مصرف پایین برق استفاده می‌شود. استفاده سیم‌های نایلونی کسری در وسایلی همچون سیم کشی داخل لوسترها و در وسایل برقی استفاده می‌شوند. کاربرد دیگر سیم نایلونی کسری می‌توان به عنوان سیم سیار نیز استفاده کرد منتها نباید از این سیم انتقال برق زیادی گرفت چون نسبت به سایر سیم‌های برق ضعیف‌تر می‌باشد.

سیم‌های نایلون از چند رشته نازک تشکیل شده است و با توجه به شماره یا عدد سیم و کاربرد آن متفاوت می‌باشد. سیم‌های برق معمولا از قسمت‌هایی چون هادی البته ممکن است که آلومینیوم و یا مس باشند و عایق , حفاظ , روکش جداکننده , پوشش میانی و روکش نهایی تشکیل شده‌اند.

سیم نسوز کسری

به سیم‌هایی که در مقابل حرارت از مقاومت خوبی برخوردار باشند سیم نسوز کسری می‌گویند. سیم‌های نسوز کسری دارای یک روکش هادی سیلیکونی می‌باشد و اما تمامی سیم‌هایی که تحمل حرارتی بالایی در مقابل حرارت و شوک الکتریکی را  نداردن سیم‌های معمولی یا سیم قابل اشتعال می‌باشند.

سیم‌های نسوز کسری دارا انواع مختلفی می‌باشند که از جمله آن‌ها می‌توان به سیم نسوز با روکش پی وی سی، سسیم نسوز با روکش سیلیکون، سسیم دو روکش نسوز اشاره کرد که در ادامه آن‌ها را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

سیم نسوز با روکش پی وی سی:

یک نوع از سیم‌های نسوز کسری می‌باشند که معمولا تحمل نسبتا پایین‌تری دارند. اما در دمای 180 درجه سانتی گراد به اشتعال نزدیک می‌شوند.

سیم نسوز سیلیکونی:

معمولا در دمای 200 درجه سانتی گراد برای مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار می‌گیرند و یا می‌توان آن‌ها را در دمای 250 درجه سانتی گراد برای مدت زمان کوتاهی استفاده کرد.

سیم دو روکش نسوز:

در این نوع سیم‌ها باید بدانید که علاوه بر پوشش اولیه از پوشش ثانویه‌ای نیز برخوردار می‌باشد که معمولا از جنس فایبرگلاس می‌باشد و تحمل دمای این نوع از سیم را تا دمای ۷۵۰ درجه سانتی گراد افزایش می‌دهد. این سیم‌ها از هادی مس قلع اندود و عایق اولیه سیلیکون به همراه پوشش بافته شده از جنس فایبرگلاس تشکیل شده است. سیم‌های دو روکش نسوز معمولا در رنگ‌های متنوعی تولید می‌شوند چرا که با این کار موجب سهولت در سیم کشی تجهیزاتی که در محیط‌های با حرارت بالا قرار دارند، می‌شود. 

سیم آلومینیومی کسری

همان گونه که از نام این سیم‌ها مشخص است متریال هادی آن‌ها از آلومینیوم می‌باشد. سیم‌های آلومینیومی کسری از به نسبت به سیم‌های مسی ارزان قیمت‌تر می‌باشند. اما در ادامه باید بگوییم که آلومینیوم مقاومت بالاتری نسبت به مس دارد و دارای وزن سبک‌تری نیز می‌باشد. اگر بخواهیم که جایگزین مناسبی برای سیم‌های مسی داشته باشیم باید بدانید که سیم‌های آلومینیومی انتخاب مناسبی می‌باشند.

 

سایر برندهای مطرح سیم و کابل